Kredi Kartımdan Fazla Para Çekilmiş Ne Yapmalıyım?

Kredi Kartımdan Fazla Para Çekilmiş Ne Yapmalıyım? Ödemelerin yapılmasındaki yol olarak kredi kartı önemli bir rol oynuyor. Bu anlamda kişiler yaptıkları ödemeleri bazen farkında olmadan fazlasıyla yapıyor yada ödemeyi alan kişiler fazla para çekimi yapabiliyor. Bunun diğer bir tarafı da harcama yapılmamasına karşın Kredi kartınızdan para çekilmesi. Kişilerin bazen karşılaştıkları bu husus kart sahibinin haberi ve rızası dışında yapılabilen bir işlem. Bu durumda Kredi Kartımdan Fazla Para Çekilmiş Ne Yapmalıyım? Sorusu olanlara birkaç yol gösterebiliriz.

Kredi Kartımdan Fazla Para Çekilmiş Ne Yapmalıyım?

Öncelikli olarak kartınızdan habersiz bir para çekimi söz konusu ise bu konunun muhatabı kartınızı aldığınız bankadır. Bu bankanın müşteri hizmetleri numarası aranarak öncelikli olarak itiraz edilmelidir. Bankalara kart harcamaları itirazları farklı oylardan yapılmaktadır. Bu yollar;

  • Müşteri Hizmetleri üzerinden
  • Banka Şubesinden
  • BDDK İnternet Sitesinden
  • Banka İnternet Sitesinden
  • Genel Müdürlüğe Faks Göndererek
  • Tüketici Hakem Heyetlerin Başvurarak yapılabiliyor.

Kullandığınız kartınızın limiti üzerinden sizin rızanız dışında çekilen paraların iadesi için itiraz hakkınız bulunmaktadır. Bu itirazlardan bir çok tüketicinin haberi olmadığı gibi büyük çoğunluğu da ekstresini takip etmediği için fazla çekimlerden haberdar olmayan bir kesimde bulunuyor. Kişiler eğer kredi kartı kullanıyorlarsa yaptıkları ödemeleri ve harcamaları iyi bilmeli, ay sonu özeti ile hesap cetvellerine dikkat etmeleri gerekir. Zira fazla ve habersiz yapılan çekimlerden ancak bu şekilde haberdar olunabilir.

Bankanıza Başvurun

Size gelen kredi kartı ekstresini incelerken şüpheli bir kesintiyle karşılaştıysanız mutlaka öncelikli olarak Bankanızın Müşteri hizmetlerini arayın. Bu kesintinin sizden habersiz yapıldığına dair canlı destek alarak bir kayıt oluşturun ve kesinti kalemleri hakkında bilgi verin. Burada yapılan başvurular banka tarafından incelenir ve size dönüş sağlanır. Buradaki inceleme, araştırma ve size bilgi verme süresi yaklaşık 30 ile 45 gün arasında sürmektedir. Bunun için acele etmeyin. Banka inceleme sonrası sizi haklı görmesi halinde bu yapılan tutarın iadesi kartınıza sağlanır. Fakat uygun görülmezse iade olmaz.

Tüketici Hakem Heyetlerine Başvurun

İadesi olmayan fazla harcamalar ile ilgili olarak ilk başvuru yapabileceğiniz mecra Tüketici Hakem Heyetleridir. Burada sizin yapmamış olduğunuz bir harcama için iadesini talep ederken aynı zamanda bankaya başvurduğunuzu ve olumsuz cevap aldığınıza dair belgeniz, e-posta çıktısı gibi bir dayanağınızı da ekleyin. Dilekçeniz ayrıntılı ve dayanak belgeleri ile birlikte olursa heyet sizin için daha olumlu bir karar alacaktır. Bunun için başvurunuzdaki hususlara da dikkat etmelisiniz.

Kredi Kartı Harcama İtirazı

Kredi Kartı Harcama İtirazı önemli bir husus. Bu anlamda Kredi Kartı Harcama İtirazı Nasıl Yapılır? Süresi Nedir başlıklı yazımızdan faydalanabilirsiniz. Kart harcamaları ile itirazlar genel olarak temassız ödemeler ve internetten şifresiz yapılan ödemeler için yapılmaktadır. Bankaların anlaşmalı oldukları firmalar kişilerin kredi kartlarından şifresiz para çekimi yapabiliyor. Bu çekimler küçük limitler dahilinde olsa da; itiraz edilebilecek harcamalardan oluyor. Kredi Kartımdan Fazla Para Çekilmiş Ne Yapmalıyım Sorusu ile birlikte karşılaştığınız diğer sorunlar için alttaki yorumlar bölümüne yazabilirsiniz.

Yorum yapın

Krediler