Kredi Kartı Blokesini Nasıl Kaldırırım?

Günlük hayatta alışveriş sırasında son yıllarda en çok kullanılan kart tipinin kredi kartı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de kredi kartları zaman içerisinde kullanıcıların zor durumda kalmasına neden olmaktadır. Kullanmakta olduğunuz kredi kartı eğer bloke olmuş ise blokeyi kaldırmak için yapmanız gerekenleri sizlere buradan açıklamak istiyoruz.

Kredi kartı blokesi neden olur?

Bankaların borçları olan kullanıcıların kredi kartlarını kullanıma kapatması işlemine bloke denmektedir. Ancak bu durum ile karşı karşıya kalan kişi sayısının son yıllarda çok fazla artması beraberinde sizlere bu sorunun cevabının aydınlatmak istememizi ortaya çıkarttı. Kullandığınız kredi kartına banka tarafından bloke koyulmasının tek nedeni olarak sizlere kredi kartınızın borçlarının ödenmemesini gösterebiliriz. Özellikle son zamanlarda kredi kartınız ile ilgili olarak ödenmesi geçen borçların giderek artmasından sonra bankalar gerekli olan tedbir kararını alarak kartınızın kullanıma kapatılmasını sağlamaktadır. Bu yüzden eğer kredi kartı bloke işlemi ile karşı karşıya kaldıysanız sizlerde bu durumdan kurtulmanın yollarını bu makalemizde bulabilirsiniz.

Borç ödenmemesi durumunda kredi kartınızın bloke olmasını neden olan birkaç durum daha bulunmaktadır. Bunlar arasında kaybettiğiniz veya çaldırmış olduğunuz kredi kartları gelmektedir. Eğer kredi kartınızı kaybettiyseniz veya çaldırdıysanız bulan kişi tarafından kredi kartınız kullanılmaya çalıştığı zaman şifrenin 3 kez yanlış girilmesinden sonra banka kredi kartınız üzerinde otomatik olarak bloke koyarak kartın kullanıma kapatılmasını sağlamaktadır. Bu gibi durumda başınıza geleceğinden dolayı kredi kartınız üzerinde yer alan bu blokeyi kaldırmak için izlemeniz gereken yolları belirtmek istiyoruz.

Borç nedeniyle koyulan blokeyi kaldırma

Eğer bankalara olan kredi kartı borcunuzu belirtilen zaman içerisinde ödemezseniz bankalar daha fazla borç yapmamanız için kredi kartlarınız bloke işlemi koydurarak kartın kullanıma kapatılmasını sağlamaktadır. Bu durumun yasal olarak 60 gün ile 90 gün arasında değişen süreleri bulunmaktadır. Bazı bankalar kredi kartı kullanımlarında müşterilerine 60 günlük yasal süre tanıdıktan sonra kredi kartının bloke etmektedir, bazı bankalar ise 90 günlük yasal süre tanıdıktan sonra kartlar üzerine bloke koydurarak işleme devam etmektedir.

Eğer böyle bir durum söz konusu ise yapmanız gereken kredi kartınızın borcunu tamamını ödeyerek kart üzerinde bulunan blokenin kaldırılmasını talep etmek olacaktır. Burada bankalar kredi kartı bloke işlemi hemen kaldırma işlemini yapmak yerine kullanıcıların kartlarının biraz blokeli olarak kalmasını sağlamaktadır. Ancak bu durumu bankanın şubesine giderek çözebilir ya da telefon bankacılığını kullanarak çözüme kavuşturabilirsiniz.

Kayıp/Çalıntı durumunda bloke kaldırma

Kayıp veya çalıntı nedeniyle koyulan bloke durumunda ise bankadan talep edeceğiniz yeni kartın gelmesinden sonra sizlere gelecek olan şifre ile birlikte bankanın en yakın ATM’sine giderek buradan kartın blokesini kaldırma fırsatını bulabilirsiniz. Bunun için bankanın telefon bankacılığı hizmetlerini de kullanarak kartın üzerinde bulunan blokeyi kaldırma işlemini yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken detay sizlerden istenecek olan bilgileri banka ile doğru ve tam bir şekilde paylaşmaktır.

Kredi Kartı Geçici Bloke

Geçici bloke koyulmasının nedeni kartınıza son ödeme günü geçmesine rağmen ödeme yapmaktan kaçınmanızdır. Bu bloke ödeme yapmanız sonrasında doğal olarak kendiliğinden kalkar. Fakat ödemesini gereğinden fazla uzatmak bu blokenin kalkmasını engeller ve hatta kartınız tamamıyla kapatılabilir.

Yorum yapın

Krediler