Kredi Borcumu Üç Ay Ödemezsem Ne Olur?

Kredi borçlarının ödenmemesi halinde borcun belirli süre geçtikten sonra genelde 3 ay sonrasında tamamı muaccel oluyor. Bu gerçekten çok tehlikeli bir durum. Çünkü bu durumda kalan miktarlar için ağır gecikme faizi tarifiesi uygulanıyor. Bu da otomatikman bocu hemen 3 katına bile çıkarabilmektedir. O sebeple kredinin önemli kısmını ödemeden mümkünse gecikmeye düşmemeye çalışın. Yani sonlara doğru gecikmeye düşerseniz o kadar ağır borçlara katlanmazsınız.

Bankalardan kredi tahsisi yapılması esnasında imzalanan sözleşmenin ekinde birde kredi ödeme planı bulunmaktadır. Banka verilen kredinin geri ödemesinin düzenli yapılmasını ister. Bu plan dahilinde de krediyi alan kişi borcunu ödemekle yükümlü. Fakat maddi açılardan meydana gelen olaylar neticesinde kredi borcunu ödeyemez haline gelen ya da en azından birkaç ödeyemeyecek olan tüketiciler kredi borcumu üç ay ödemezsem ne olur sorusunu soruyor.

TAKTİK: Eğer bu kadar uzun süre borç ödenmez ise icra kanalıyla takip yapabilirler. Bu takibi durdurmanın yolları mevcut elbette. Buna ilişkin bilgiyi “tüyo” alt başlığı ile yazı sonuna ekledik. Bazı şartların gerçekleşmesi halinde batmaktan kurtulacak son hamleyi yapmanız mümkün.

Vaktinde uygun şartlar dahilinde olduğu için aldığınız kredinin ödenme taksitleri tüketicileri zorlayabiliyor. Bu zorlanmalar eşliğinde kişiler birkaç gün yada hafta kredinin taksitini geç ödeyebiliyor. Bu geç ödemeler için banka fazladan faiz alırken hukuki olarak bir işlem söz  konusu değil. Fakat bu durumdaki tüketiciler kredi ödemelerini geciktirmede alışkanlık haline getirebiliyor. Bu alışkanlıklar da beraberinde gecikme sürelerinin uzamasına neden oluyor. Kredi borcunu ödeme süresini uzatan kişiler zamanla ödenen faizden ve bankalardan aramalar dışında bir işlem olmadığından bu süreyi uzatmaya devam ettiği de olabiliyor. Bu durumda kredi borcunu üç ay ödememe durumları da meydana geliyor ki, bu üç aylık sınır tüketici açısından hiç te iyi bir husus değil.

3 Ay Ödenmeyen Kredi Borcu

Kredi borcunun 3 ay ödenmemesi hususu tüketiciye olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bu süre sonrasında banka sizi yasal takip konumuna getirebilir ve dosyanızı vekili avukatlara gönderebilir. Yasal takip sizin bir sonraki bankacılık ürünlerini almanıza engel bir karar olarak karşınıza çıkar. Paraya ihtiyacınız olduğu zaman yapacağınız kredi başvurularının reddedilmesi senaryolarını uzunca bir süre yaşamak zorunda kalırsınız. Ayrıca üç ayın sonunda icralık olmanız ayrı bir konu.

Bankalardan aldığınız kredilerin icralık konumuna gelmesi demek sizlerin daha çok para ödeyeceğiniz anlamına geliyor. Sizin ekonomik durumunuza bakmadan bankalar icralar vasıtasıyla alacaklarını alma yoluna giderler. Mutlaka bu paranın arkasını ararlar. Yani ödenmedi diye rahat bırakmazlar.

Borcun Tamamını İsteyebilirler

Bankalara olan kredi borçlarının ödenmesinde gecikmeler yaşanması bankaları farklı yollara iter. Birkaç kez ertelediğiniz ödeme vadesi sonrasında banka bu durumun tekrarlanmasından dolayı mevcut kredi borcunun tamamının kapanmasını isteyebilir. Burada aldığınız krediye kefil bulunuyorsa bu durumlar kefil içinde olumsuz durum oluşturur. İcra konusu, krediden yasaklanma konusu da kefili yakından ilgilendiriyor. Çünkü asıl borçlu gibi işlem görür ve üç ay ödenmeyen kredinin ödenmesi için borçlu ve kefile tebligat çıkarılır. Bu tebligat ile ödenmesi istenir.

Bankanın vekili icra müdürlüğüne başvurması ile icra işlemleri başlamış olur. İcra müdürlüğü yine borçluya tebligat ile 7 gün içinde borcun ödenmesini ister. Bu borç bu süre içinde ödenmezse yine maaşınız ve mevcut mallarınız için hacizler söz konusu olacaktır.

Mevcut kredi borçlarınızı üç ay ödemediğiniz zaman kısacası icralık olursunuz ve kredi yasaklısı konumuna gelirsiniz. webkredi.org

TÜYO: Eğer bu icra takibine “imza, borç” şikayeti yaparak itiraz ederseniz takip devam etse bile mallarınız hemen haczedilmez. Biraz da olsa zaman kazanmış olursunuz. Karşı taraf takip için gereken harç ve masrafları ödemeyip bu şikayetin sonuçlanmasını bekleyebilir. Bu arada siz de gereken nakit parayı bulup borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Yorum yapın

Krediler