Kredi Borcu Erteleme Nasıl Yapılır? Hangi Bankalar Yapar?

Kredi Borcu Erteleme arayışında olan kişilerin ortak noktası mevcut borçlarını ödeyemez haline gelmeleridir. Kimse kredi alırken ödemesinde karşılaşacağı güçlükleri tahmin edemez. Bu güçlükler yüzünden almış olduğunuz borcun taksitleri ödenemediği zaman tüketicinin ilk başvurduğu husus kredi borcu erteleme oluyor. Elbette böyle bir hizmet söz konusu. Fakat başvuran herkes için değil.

Kredi Ertelemenin Muhatabı Bankanız

Kredi alımlarına ana neden alınacak olan ev, araba yada daha büyük bir eşyanın bedelini karşılamak için. Küçük rakamları bile zamanla ödeyemez hale gelen tüketicilerin başvuracağı kredi erteleme işlemi üzerinden de anlayacağınız üzere masrafının karşılanması halkın deyimiyle cezasının ödenmesi ile yapılabilen bir hizmet. Bu durum tüketicinin daha çok faiz ödemesi anlamına geliyor. Kredi erteleme imkanlarının oluşabilmesi için ise belki bir iki taksit ödenemediği zamanlar oluşabilir. Fakat üç ay ve daha fazla ödenemediği durumlarda kişinin borcu için yasal takip sürecinin başlaması sizin talebinizdeki kredi borcu erteleme taleplerinizi değerlendirmeye bile almayacaktır.

Ayrıca kredi borcu ertelemesi için bunun sözleşmenizde hukuki temel bulabilmesi lazımdır. Yani en başta imzaladığınız o sayfalar dolusu sözleşmelerde eğer ertelemenin olmayacağına dair hüküm var ise ne yazı ki erteleme kolay kolay söz konusu olmayacak ve ek sözleşmelerle mümkün olabilecektir.

Ertelemeli Krediler Alınabilir

Mevcut kredi borcu erteleme işlemi için banka şubeniz ile direk irtibata geçmeniz gerekir. Çünkü mevcut durumlar dikkate alınarak banka sizin talebinizi inceler, kredi notlarınıza ve ödemelerinizdeki problemleri irdeleyerek kendi durumunu da dikkate alır ve sizin bu erteleme talebinize olanak verebilir. Aslında bankalar kredi alımlarında özellikle tüketici kredisi alımlarında yaptıkları kampanyalar dahilinde üç ay ödemesiz yada diğer adıyla ertelemeli kredi tahsisi yoluna gidiyor. Fakat borcu ödenemeyen krediler için erteleme aslında bir anlamda yapılandırma olarak değerlendiriliyor. Ertelemeli kredi olur mu sorusunun cevabını ise daha önceki bir yazımızda belirtmiştik.

Yapılandırma ve Borç Kapatma Kredisi

Bankanız sizin başvurunuza istinaden mevcut kredi borçlarınızı birleştirerek size yeni bir kredi sunarken eski kredilerinizi de bu kredi tutarı üzerinden kapatma yoluna gitmektedir. Burada sizin tanışacağınız bankacılık ürünü ise kredi yapılandırma olarak karşımıza çıkacaktır. Diğer bir tanımla da borç kapatma kredisi diyebiliriz. Bankalar bu anlamda tamamen tüketicilerin taleplerine kulak verirken aynı zamanda ticari kuruluş olmalarından yola çıkarak burada yine kazanç içerisine girerler. Elbette sizin aldığınız paralardan çok daha fazlasını kazanacaklardır. Fakat birer tüketici olarak biriktirilmesi güç tutarların bankalardan alımı ile bizlerde bir anlamda avantaj sağlamış oluyoruz. Burada aldığımız paralar her ne kadar fazladan masraf ve faizler ödüyor olsak ta tüketici olarak bu durumu avantaja da çevirebiliyoruz. Bu nedenle bankalardan alacağınız her türlü hizmet için iyi bir araştırmacı ve iyi bir dinleyici olmakta fayda vardır. Bu anlamda webkredi ailesi olarak güncel krediler ve en uygun kredi hakkında sizler için araştırmalarımızı da sürekli güncelliyoruz.

Kredi Kartı Borcu Erteleme

Kredilerde olduğu gibi kredi kartı borcu taksit erteleme işlemi de yapabiliyorsunuz. Burada yapacağınız işlem ise bankanıza ve kartınızın özelliğine göre değişiklik gösterebiliyor. Bunun için ilgili yazımızı okumanızı tavsiye edebiliriz.

Hangi Bankalar Kredi Borcu Erteleme Yapıyor?

Son dönemde özellikle devlet bankası olarak Ziraat Bankası kredi ve kredi kartı yapılandırma ile dikkatleri çekiyor. Aynı şekilde Vakıfbank’ta hizmet verenlerden. Bununla birlikte TEB, Yapı Kredi Bankası, Garanti BBVA, Denizbank ve QNB Finansbank kredi erteleme hizmetini veren başlıca bankalardan.

 

Not: Bu noktada avukatlardan yardım almanızı ve borç ertleme yaparken imzaladığınız sözleşme şartlarını iyi okumanızı şiddetle öneririm. Aksi halde erteleme adı altında ek faizlere ve külfetlere katlanmanız an meselesi. Her bankanın uygulaması farklı farklı olduğu ve diğer hukuki sebeplerden ötürü sizlere banka ismi veremiyoruz ancak geçenlerde bir bankanın müşterisini bu şekilde mağdur ettiğine dair duyumlar aldık.

Yorum yapın

Krediler