KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası

KOSGEB vermiş olduğu kredi imkanları için öncelikle aşağıda sizlere yazmış olduğumuz şartların yerine getirilmesini istemektedir. Bu şartları öncelikle;

  • KOSGEB’in bağlı olduğu veri tabanına kayıt olmak gerekir.
  • Hangi bölgeden başvuru yapılacak ise oradan KOSGEB hibesi için yetkilendirilmiş olan Hizmet Müdürlüğüne kayıt olmak.
  • Yukarıda açıkladığımız gibi Girişimcilik Sertifikası eğitimine katılmış olup sonunda başarılı sayılarak bu sertifikayı almak.
  • İş Projesinin hazır olması gerekir.

Yukarıdaki maddelerin hepsinin yerine getirilmesi sonucunda devletin vermiş olduğu 50,000 TL değerinde hibe kredi girişimciye verilecektir.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Nedir?

Girişimcilere verilen ve mutlaka alınması gerekli olan sertifikaya Girişimcilik Sertifikası denilmektedir. Peki, neden bu sertifika bu kadar önemlidir. Nedeni ise yeni bir iş kuracak olan kişilerin bu işlerin nasıl kurulduğu ve ne açıdan yeni işletmenin daha da büyütülebileceği hakkında önceden bilgi sahibi olduğunun göstergesidir. Eğer ki bir kişi girişimci olmak istiyor ise hangi sektörde yeni bir iş kuracağını ve bu kuracağı işin maliyetinden tutunda ne zaman kara geçeceğine dair önceden plan yapabiliyor olması gerekmektedir. Yani kısacası KOSGEB iş projesi hazırlayan genç girişimcinin mutlaka işletme ile alakalı bilgileri bilmesi gerekir. Buna kanıt olarak ise Girişimcilik Sertifikası verilmektedir. Şöyle de bir soru karşımıza gelebilir. Her Girişimcilik Sertifikası alan kişi tüm bu sayılan özellikleri bilir mi? Diye. Evet diye bir cevapla başlayalım. Evet, çünkü KOSGEB tarafından verilen bu eğitim oldukça uzman kişiler tarafından verilmektedir. Tüm bu eğitimlerin sonunda belirli bir sınav ya da uygulamaya tabi tutulan girişimci adayları eğer ki yapılan bu uygulama ya da yazılı sınavdan başarılı olurlar ise Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanırlar.

Girişimcilik Eğitimi Kaç Saat

KOSGEB tarafından verilen bu eğitim ilk olarak 72 saat olarak başladı. Ancak daha sonradan bu eğitim süresi uzun geldiği için bu süre 32 saate düşürüldü. KOSGEB tarafından açılmış olan kurslara giden geni girişimci adayları 32 saatlik eğitimi tamamladıktan sonra Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanacaklardır. Bu sertifikayı aldıktan sonra da devletin vermiş olduğu hibe krediyi almaya hak kazanacaklardır. Eğer ki alınan bu eğitim sonucunda sınav ya da yapılan uygulamalı sınavı geçemeyen olur ise onlar daha sonradan da tekrar bu eğitimi alarak sertifika almak için sınava girebilirler.

Hangi Sektörlerde, Kimlere Hibe Veriliyor?

Genellikle genç girişimcilere ve bayanlara daha çok kredi imkanı sunulmaktadır. Sektör olarak ise daha önceden hiç yapılmamış ve başarılı olunacağı bilinen iş projeleri değerlendirme içine alınabilir. Üretim konusunda ciddi iş fikirleri olanlar ise hibe desteğini alabilirler. Kadınlar ise erkeklerden daha çok kredi alma şansına sahiptir. Devlet kadın girişimcileri de piyasa da görmek istemektedir.

Yorum yapın

Krediler