Kiralık Kasa Ücretleri Ne Kadar?

Bankalar kıymetli evrak ve ziynet eşyası gibi pahada büyük ama yükte hafif olan eşyalarımızı emanete alabildiğimiz kiralık kasa hizmetini de vermektedir. Verilen hizmet ile ebatları uyduğu sürece istediğiniz her türlü fiziki eşyamızı saklama, güvence altına alıyoruz. Kiralık Kasa ile verilen hizmetin bir bedeli var ve sizler için kiralık kasa ücretlerini değerlendirmeye aldık.

Kiralık Kasa Ücretleri bankalar arasında 236 Lira ile 680 lira arasında kasanın büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor.

Mevcut eşyanızı, pahada yüksek tutarlara neden olan altın, elmas ya da gümüş gibi değerli madenlerinizi ya da sizin için maddi değer biçemediğiniz her türlü fiziki eşyalarınızı banka şubelerinde bulunan kiralık kasalarda saklamanız mümkün. Bizim için en garanti yer  belki de  bu mecralar. Sizinde böyle bir talebiniz varsa öncelikle yapmanız gereken hangi bankayla çalışacağınız ve bu bankanın hangi şubelerinde kiralık kasa bulunuyor bunları öğrenmeniz olacak. Çünkü bu hizmeti her şubeden alamıyorsunuz.

Koyacağınız eşyanın büyüklüğüne göre bir kiralık kasa bulamayabilirsiniz. Bankalar bu hizmeti verirken üç farklı ebatlarda kiralık kasa sunuyor. Büyük, Orta ve Küçük kasalar olarak sizin takdirinize bırakılıyor.

Bankaların Kiralık Kasa Ücretleri Şu Şekilde;

Banka Küçük Orta Büyük
Akbank 236 418 540
Fibabanka 385 440 550
Denizbank (Depozito İsteniyor) 300 365 420
Garanti Bankası (Depozito İsteniyor) 380 435 545
Finansbank 350 385 495
İng Bank 325 400 475
Halk Bank (Banka Güncellemedi) 250 250 250
Ziraat Bankası 300 385 485
Vakıfbank (Depozito İsteniyor) 340 440 590
İş Bankası 420 500 680

Depozito İsteniyor

Bankalar muhtemel yıl sonunda bitecek olan kiralık kasa sözleşmesine uyulmayan, sözleşme uzatımı yaşanmayan ya da kasada bulunan emanetlerin sözleşme bitimi ile alınmaması gibi durumlar için depozito isteyebiliyorlar. Depozito ücretleri de bankalar arasında 220 Lira ile 590 Lira arasında değişiklik gösteriyor.

Sözleşme İmzalıyorsunuz.

Bütün bankacılık işlemlerinde olduğu gibi bankalardan kiralık kasa hizmeti için ayrı bir sözleşme imzalamanız gerekiyor. İmzalanan sözleşme sonrasında hizmetin bedeli peşin olarak ve yıllık olarak tahsis ediliyor. Gereken prosedürlerin tamamlanmasının ardından size kasanın iki adet anahtarı teslim ediliyor. Bu anahtarın sorumluluğu size ait oluyor ve kaybolması halinde kasanın açılması için çilingir ve oluşabilecek diğer masraflar sözleşme şartları nedeniyle kasayı kiralayan kişinin sorumluluğunda olduğunu hatırlatalım.

Kiralık kasa hizmetinde banka sözleşmeye kasanın devredilemeyeceği, başka birine kiralanamayacağına kadar bütün ayrıntıya yer vermiş. Ücretsiz Kiralık Kasa bulunur mu başlıklı yazımızı incelemenizi tavsiye edebiliriz.

Kasayı Kiralayanın Vefatı

Bankalardan kasa kiralan kişilerin vefat etmesi durumunda kişinin sağ kalan mirasçıları yapılan sözleşme şartları gereği sözleşme tarihinin bitimine kadar kasaları açamıyorlar. Tarih bitimi sonrası mirasçıların hepsinin hazır olduğu bir ortamda açılması gerekiyor.

Bankaların Kasayı Açma Yetkileri Yok

Kasada saklanacak muhtemel eşya ya da bilgilere istinaden kiralayan kişilerin merak ettiği hususlardan birisi bankaların kasaları açıp açamayacağı konusunda. Evet bankalar kiraladıkları kasaları açamıyorlar fakat hepsi bir yere kadar. Olası afetler sonucunda, yani yangın, deprem, sel gibi acil durumlarda kişiye haber verilmeden kasa açılabiliyor. Banka şubesi taşınacağı zaman kişiye bunu haber veriyor ve tebliğ edilmesinden sonra 7 gün içinde kişinin kasayı açmaması halinde banka kasayı açıyor.

Kiralık Kasalarda Zaman Aşımı

Kiralanan kasalar ile ilgili olarak yapılan sözleşme şartlarına uyulmadığı takdirde kişiler bunu adli makamlara taşıyabiliyor. Bununla birlikte kiralayan kişinin kasayı açtığı son tarihten itibaren 10 yıl boyunca kasalar açılmazsa zaman aşımına uğramış oluyor. Zaten mantıken yıllık kiralandığına göre böyle bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum. Fakat bankalar arasında bir farklılık olabilir.

Yorum yapın

Krediler