İşsizlik Maaşı Ne Zaman Yatar?

İşsizlik maaşı almaya hak kazandıysanız zaten bu maaşın ne olduğunu çok iyi bilenlerden olmanız gerekir. İşveren tarafından iş akdine son verilen işçilerin İşkur aracılığı ile aldığı işsizlik maaşı 2017 yılında her ayın son günlerine doğru yatırılıyordu. Bu durum 2018 yılı ile birlikte değişti. Bu değişiklik sonrası her ay’ın beşinde işsizlik maaşı hesaplara geçiriliyor.

İş-kur tarafından sekretaryası düzenlenen işsizlik maaşını almayı hak etmek gerekir. Burada işçinin iş akdine son verilmiş olması ve SGK’ya işveren tarafından işinin son verildiğine dair bilgi verilmesi gereken şartlar arasında.  Bu durumdaki işçilerin ikametinin bulunduğu İŞKUR’a başvuru yapması gerekir. Bu başvuru sonrasında da alacağı işsizlik ücreti PTT kanalıyla kişiye yatırılıyor. Yatırılan bu ücretler kişiye SMS yoluyla da bildiriliyor.

Ay’ın 5’i hafta sonuna geliyor olabilir. Bu durumda kişi bu ücretini tahsil edemez. Tahsil edebilmesi için sonraki ilk iş günün beklemekle yükümlü. İlk iş günü ilgili şubeye nüfus cüzdanı ile giden işsiz hakkı olan işsizlik ücretini PTT şubesinden alacaktır.

Yatırılacak olan işsizlik maaşlarının tarihlerinde uzun bir süre değişiklik yapılması söz konusu değilken, böyle bir beklenti de söz konusu değil. Fakat bu tarihlerde değişiklik olması halinde İŞKUR hak sahiplerine yine SMS ‘ler yoluyla ulaşarak gerekli bilgilendirmeyi yapıyor. Zira son değişiklik te hak sahiplerine bildirilenler arasında.

Başvuru şartları, alma hakları gibi hususların belirlendiği 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası kanununa göre işsizlik maaşının alınmasında tüm ayrıntılara yer verilmiş. İşsiz kalan kişilerin merakları arasında bulunan bu tarih ile maaşlarınızın alınması mümkün. İşsizlik maaşının alınmasında gerekli hususları ayrıntılı olarak hazırladığımız İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır, Şartları ne başlıklı yazımız sizlere bu konuda yardımcı olacaktır.

İşsizlik maaşı almaya hak kazanan fakat icrası olan kişilerin merak ettiği hususlardan birisi de işsizlik maaşına haciz konulur mu sorusu oluyor. Bu hususlar oluşmasa bile işsiz kalan kişilerin kredi borçları en çok düşündükleri borçları arasında bulunuyor. Bu durumda kredi borcu erteleme söz konusu olup olmadığı soruları beraberinde geliyor. İkale sözleşmesi ile birlikte işsizlik maaşı alamayacağını da öğrenen işsizlerin mevcut borçları ile yaşamını nasıl idame ettireceği merak konusu oluyor. Bu nedenle de gerekli tedbirleri almak mantıklı olabilir. Bu konuda kredi sigortası kredi mi öder mi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kısacası İŞKUR İşsizlik Maaşı Her Ay’ın 5’nde PTT şubelerine yatıyor.

webkredi.org

Yorum yapın

Krediler