İnternet Bankacılığından Dolar Alım Satımı (En İyi Banka)

Altından sonra yatırımcıların en çok tercih ettiği diğer bir yatırım aracı dövizdir. Döviz türleri içinde en çok tercih edileni ise Amerikan Dolarıdır. Dünya piyasalarında ki tüm yatırım araçları dolara endeksli olup doların o gün ki kuruna göre alım satımı yapılmaktadır. Dolarda yatırımcısını özellikle uzun vadeli yatırımlarda her zaman yüzünü güldürmeyi başarmıştır. Dolar alım ve satımını yapıldığı yerlerden biri de bankaların internet bankacılığı sistemleridir

TÜYO: Bu tür alım satımlar için tüm bankalar hemen hemen aynıdır. Birbirimizi kandırmaya gerek yok. Ancak her bir  bankanın uygulaması yani yazılım arayüzü farklıdır. Bunun için her bir bankadan demo hesap isteyin. Ya da gerçek hesabı olan bir banka çalışanından size göstermesini rica edin. Bundan çekinmeyin. Sonuçta bu arayüzü kullanacak olan sizsiniz. Ayrıca milyonlarca dolarınızı emanet edeceğiniz sistemi görmek istemek en doğal hakkınız.

GÜNCELLEME: Şu sıralar internet bankacılığı üzerinden döviz alım satımı sırasında ciddi makaslar var. İnsanlar sırf bu yüzden işlek kuyumcular çarşısına gidip altınlarını, dolarlarını alıp satmaya başladı. Bankaların bu politikasının uzun vadede onlara ciddi zararlar vereceği aşikar. Buna rağmen hatalarında ısrar ediyorlar. Gerçekten ilginç.

İnternet Bankacılığından Döviz Alım Satımı

İnternet bankacılığından dolar alım – satım yapabilmek için öncelikle dolar hesabı açılması gerekmektedir. Banka şubeleri, telefon bankacılığından ve internet bankacılığından dolar hesabı açılabilir. Tıpkı altında olduğu gibi dolar alım satımlarında bankalar, Borsa İstanbul’dan farklı fiyattan alım satım yapabilmektedir. Bu yüzden dolar alış fiyatları iyi araştırılmalı ve en uygun alım yapan bankalar tercih edilmelidir.

Düzenli dolar almak istiyorum ancak vaktim yok veya unutuyorum diyorsanız bankanıza düzenli dolar alım talimatı verebilirsiniz. Bankalar, talimat sonrası vadeli hesabınızdan veya kredi kartınızdan belirleyeceğiniz zaman dilimlerinden ve yine belirleyeceğiniz limit kadar dolar alımı yapar ve hesabınıza aktarmaktadır. Hesabınızda ki dolarları dilediğiniz zaman bozdurabilirsiniz.

Bozdurma işlemi sadece TL bazında yapılmayıp Euro, altın veya yatırım fonlarına çevirebilirsiniz. İnternet bankacılıktan açacağınız dolar hesabından dolayı hesap işletim ücreti veya komisyon alınmamaktadır. Vadeli dolar hesabı olmadığı için dolardan elde edilecek kur karları için de devlet vergisi alınmamaktadır. İnternet Bankacılık sisteminden açacağınız solar hesabınızda ki yatırımların 100.000 TL’ye kadar olan kısmı devlet garantisi altında olup Mevduat Sigorta Fon kapsamında yer alacaktır.

Dolar piyasasını takip eden ve anlık dolar alım satım yapanlar için en ideal hesap olup günün her saatinde hesabınıza erişebilir, kar – zarar marjlarını takip edebilirsiniz. Son olarak doların çalınma, kaybolma ve sahte olma risklerini düşündüğümüzde internet bankacılık sistemlerinden dolar alımı en mantıklı yatırım olacaktır.

Ziraat Bankası Döviz Hesabı

Türk halkının altından sonra en fazla yatırım yaptığı araçlardan biri dövizdir. Teknolojinin gelişmediği o dönemlerde, insanlar döviz bürolarından aldıkları Dolar, Euro  paralarını altın gibi yastık altlarında saklar, aldıkları dövizin değerlenmesi veya kötü günlerinde TL’ye çevirirlerdi. Devlet bankası olarak vatandaşlara döviz vadeli mevduat hesabı sunan Ziraat Bankası yatırımın ayrı bir hizmetini veriyor.

Günümüzde bankacılık sisteminin gelişmesi, birikim yapılan altın ve dövizin saklama, çaldırma riskine karşı en güvenli liman olarak gördükleri bankalara açtıkları hesaplar ile hem koruma altına almaktalar hem de dövizlerini değerlendirmektedirler. Yazımızda, ülkemizde döviz kuruna en iyi faiz veren ziraat Bankası döviz hesabından bahsedeceğiz.

Ziraat Bankası Vadeli Döviz Hesabı

Ziraat Bankasına, döviz hesabı açtırmak için iki yol vardır. İlki elinizde ki fiziki dövizlerin bankalara götürülüp, açılacak döviz hesabına yatırmak veya Ziraat Bankasının internet bankacılığı üzerinden açılacak döviz hesabı ile alacağınız sanal dövizlerden oluşacak hesaplardır. Ziraat Bankası internet bankacılığı ile yapılacak döviz hesabının, şubeden açtırılacak döviz hesaplarına göre daha avantajlı olacağını belirtelim.

Nedir bu avantajlar diye sorarsanız, şubeden açılacak hesaplarda hesap işletim ücreti ve vergi kesintilerinin olduğunu, buna karşılık internet bankacılık sistemi üzerinden açılacak döviz hesaplarında işletim ücreti, vergilendirmenin olmadığını ve vadeli döviz hesaplarına daha fazla faiz verdiği bilinen bir gerçektir. Çünkü internet bankacılığı üzerinden açılacak hesaplarda, devlet tarafından her hangi bir vergilendirme yapılamamaktadır.

Ziraat Bankası Vadesiz Döviz Hesabı

Ziraat Bankası döviz hesaplarını incelediğimizde 3 farklı döviz hesabı görmekteyiz. İlki, faiz işleminin olmadığı, dilediğinizi zaman Ziraat Bankası şubelerinden veya ATM’lerden çekebileceğiniz, dilediğiniz zaman döviz hesabına yeni dövizler ilave edebileceğiniz vadesiz döviz hesabıdır. İkinci döviz hesabı ise hesaba yatırılan dövizin bankada kalacağı süreye göre faizin işlediği vadeli döviz hesaplarıdır.

Ziraat Bankası şubeleri veya internet bankacılık sisteminden 3 yıla kadar vade açılabilmektedir. Vade bitiminde anaparayla beraber faizini de alabilmektesiniz.  Açılan vadeli döviz hesabınızda ki dövizleri, vadesinden önce çektiğinizde ana parayla beraber o zaman kadar ki vadesiz mevduat faiziyle beraber alabilmektesiniz. Diğer bir döviz hesabı ise Vefalı döviz hesabıdır.

Vefalı Hesap 92 gün vadeli 8 dönem, 181 gün vadeli 4 dönem ve 366 gün vadeli 2 dönem olarak açılabilmektedir. Son olarak da Vefalı döviz hesabı açabilmek için alt limit 5.000 Dolar/Euro, en yüksek limit ise 250.000 Dolar/Euro’dur.

Halkbank Döviz Hesabı

Altından sonra en fazla yatırım aracı olarak kullanılan dövizler, bankalar tarafından açılan hesaplarda değerlendirilmektedir. Bankalar, cazip faizlerle de elinde döviz olan müşterilerini bankalarına çekme çalışması içindedirler. Bu bankalardan biri de bir kamu bankası olan Halkbank’tır.

Halkbank’ta döviz hesabı vadesiz ve vadeli olarak açılabilmektedir. Vadesiz döviz hesaplarında, banka tarafından her hangi bir faiz uygulaması olmamaktadır. Ancak, hırsızlık, çalınma gibi güvenlik sorunları ve banka kasa kira ücretlerinin fazla olması nedeniyle, faiz getirisi istemeyen müşterilerin son yıllarda en çok tercih ettiği hesaplardan biri olmuştur.

Halkbank Vadesiz Döviz Hesabı

Halkbank vadesiz döviz hesabı 24 saat kontrolünüz altındadır. Şöyle ki Halkbank İnternet Şubesi’nden, 0850 222 0 400 veya 444 0 400’ü arayarak Halkbank Dialog’dan vadesiz döviz hesabınızla ilgili işlemler yaptırabilirsiniz. Yine Halkbank vadesiz döviz hesabıyla yatırım hesabınıza para aktararak EUROBOND işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Vadesiz döviz hesabınızı, dilediğiniz zaman hesaptan çekebilir veya hesabınıza yeni dövizler ekleyebilirsiniz. Eğer ki döviz piyasasını takip eden biriyseniz vadesiz döviz hesabı en uygun hesap olacaktır. Çünkü internet ve mobil bankacılık uygulaması sayesinde günün 24 saati döviz alımı ve satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Halkbank Vadeli Döviz Hesabı

Diğer bir döviz hesap türü ise Vadeli döviz hesaplarıdır. Risksiz bir getiri sağlayan vadeli döviz hesaplarında, Halkbank’ın döviz miktarına ve vade süresine göre vereceği faiz uygulamasından yararlanabilirsiniz. Vadesini daha önceden belirttiğiniz vadeli döviz hesaplarında, vade bitimi olmasına rağmen ve hesap sahibinden bir talimat gelmediğinde aynı vade ve güncel faiz oranı ile yenilenir. Yine vade sonunda dövizlerinizi belirteceğiniz hesaba aktarabilir, vadeli döviz hesabının sadece faizini alıp anaparanın değerlendirilmesini isteyebilirsiniz.

Vadesinden önce alınan veya kullanılan dövizlere herhangi bir faiz uygulaması yapılmamaktadır. Döviz piyasasını takip etmeyen ve uzun vadeli yatırımlar yapmak isteyenler için en ideal hesap türüdür. Vadeli döviz hesapları, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından 100 milyara kadar olan yatırımları devlet garantisi altına almıştır. Dövizlerde bu hesaplama yapılırken, döviz kuru TL kuruna çevrilmekte ve 100 milyara denk gelen döviz tutarı olarak hesaplanmaktadır.

Yorum yapın

Krediler