Belediye Kömür Desteği Nasıl Alınır?

Öncelikli olarak belediyelerden kömür desteğinin alınabilmesi için belediye meclisinin bu yönde almış olduğu bir karar olmalı. Aksi takdirde kömür yardımı yapılması zorunlu bir işlem değil. Bu durum daha çok doğu bölgelerindeki belediyeler ile iklimi soğuk geçen bölgelerdeki belediyeler vatandaşa yardım amaçlı olarak alınan bir karar.

TÜYO: Beyler kömür için bile destek isteyecek kadar acizseniz bunu sorumlusu piyasanın rezilliğidir. Piyasalar ise çoğu kez cehalet dolayısıyla bu kadar aciz olur. Halk hakkını aramaz, adaletli olmazsa ekmek ve kömür de çalışana değil çakala verilir. Yani geri kalmış memleketlerde bu tablo böyledir.

Belediyeden Kömür Yardımı Nasıl Alınır?

İhtiyacı bulunan vatandaşlara kömür yardımı yapılması kararı sonrası belli bir miktar yardım yapılır. Bu miktarın üzerine çıkılmadığı gibi yardım almak isteyen kişilerin de öncelikli olarak yardım talebinde bulunması da gerekir. Belediyeler genel olarak ihtiyacı olan kimselerin varlığından haberdardır. Bu kimselere dönem dönem yapılan yardımlardan bir tanesi olan kömür yine talep eden kişilere de yapılabiliyor.

Yardım Yapan Kuruluşlardan Biri Belediye

Kömür yardıma yapan kurum ve kuruluşlardan sadece bir tanesi olan Belediyeler gerekli hizmeti vatandaşlarına götürüyor. Bunlarla birlikte Sosyal Yardımlaşma Vakıfları gerekli adımları atıyor. Burada yardım yapılması gereken muhtaç kimseler kömür yardımından yararlandırılıyor. Bunun için de talep sonrası değerlendirmede kişinin kömür alabilmeye hak kazanması gerekir. Maddi durumu iyi olan, üzerinde mal varlığı bulunan, aylık düzenli geliri olan kişilere yardım yapılmaktan kaçınılır. Zira ihtiyacı olan kimseler varken ihtiyacı olmayan kişilere yardım yapılması çokta uygun bir husus olmaz. Belediye üzerinde daha önce bir yardım başvurunuz varsa ve kabul edilmişse süreç biraz daha hızlı ilerleyebiliyor. Çünkü belediye sizi tanımış oluyor ve sizin maddi durumunuz ve ihtiyacınız hakkında kesin bilgiye sahip olmuş oluyor.

Dayanışma Vakıflarınca da Kömür Yardımı Yapılabiliyor

Nüfusun yoğun olduğu bölgelerde özellikle kış aylarına girilmesi ile talebin artması sonrasında belediyeler vatandaşlara kömür yardımı yapma kararı alabiliyor. Fakirlik belgesi talebi söz konusu ediliyor olsa da normalde böyle bir belgenin tanzimi söz konusu değil. Belediyeler kömür ve gıda yardımında olduğu gibi belediye nakit para yardımı da yapabiliyor. Bu yardımın aşamalarını sizlere daha önce anlatmıştık. Bu yardım aşamalarındaki tüm adımlar hepsinde aynı oluyor.

Kişi yardım talebinde bulunurken sürecin hızlı ilerleyebilmesi adına mevcut kurumları gösteren bir formu ilgili kurumlara kaydı olmadığına dair dolaştırarak mühür ile imza alabiliyor. Burada örneğin Trafik Tescil Müdürlüğüne giderek üzerinde araç olmadığı, Tapu müdürlüğüne giderek gayrimenkulü olmadığı, SGK kurumuna giderek SGK kaydının olmadığı gibi hususların tanzimi istenebilir.

Sosyal Devlet anlayışı devletin birimlerinde ön planda oluyor. Bu anlamda en önemli görev Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak vakıflara düşüyor olsa da, zamanla Valilikler ve Belediyeler de ihtiyaca binaen vatandaşa gerekli yardımı yapma yoluna gidiyor.

Yorum yapın

Krediler