BCH (Rotatif) Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bankacılık ürünlerinde ilk sırayı alan ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerinin yanında bankalar aynı zamanda BCH (Rotatif) kredi tahsisi de yapar. Burada BCH kredisi nedir sorusunun ana muhatabı bu kredi türünü ilk kez öğrenenler olabilir. Bu sorunun yanında BCH kredisi nasıl kullanılır, bu kredinin özellikleri ne, kimler alabilir gibi ayrıntı isteyen kişiler için ayrıca açıklama yapmak istedik.  Kısaca; Rotatif Kredi; Banka ile ticari firma arasında belirlenmiş olan vadeler ve limitler dahilinde istenilen zaman diliminde kullanılabilen ve piyasalardaki gelişmelere göre faiz oranı değişen bir kredidir.

BCH (Rotatif) Krediyi Kimler Kullanır?

Özellikle emlak sektöründe inşaat firmalarının kullandığı Rotatif kredi diğer adıyla BCH kredisi inşaat firmalarının malzeme alımlarını bu kaynağı kullanarak alması ve daha sonrasında ise eline para geçmesi neticesinde kapatılması ile yapılmaktadır. Yani inşaat firmaları konut satışı ile eline geçecek para ile bu ödemeyi yapma ihtimaline karşı taksitlendirilmiş kredileri Rotatif BCH kredisine yöneltebiliyorlar.

Firmaların aldığı taksitli ticari kredilerde bankalar firmadan farklı taleplerde bulunabiliyor. Örneğin kredinizi erken kapatmanız gibi. Bu durum gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamak adına BCH kredisine yönelmek mantıklı olabilir. Bu sayede işletmeler kendi firmalarını da büyütebilirken aynı zamanda finansal açıdan da güçlü kılacaktır.

Rotatif Kredisi Başvurusu

Finansal kuruluşlar aracılığıyla BCH (Rotatif) kredi alımı yapmak isteyen kişiler bu işlem için teminat vermek zorunda kalabiliyor. Yani teminat karşılığı verilen bir kredi türüdür. Burada teminattan kasıt konut ipoteği, hesap ipoteği, firmaya ya da işletmeye olan kefaletler gibi hususlardan bahsetmek mümkün. Burada teminat karşılığı verilmesinin yanında sabit bir faiz oranından bahsetmek yanlış olabilir. Zira faiz oranını bankalar değiştirme hakkını her daim saklı tutarak bu ürünü  tahsis ederler. Burada amaç ticari firmanın parasal hareketlerinin analizi ile birlikte nasıl bir rotatif kredi hesabı açılacağı ve hareket edileceğinden bahisle yapılır.

Vakıfbank Rotatif Kredisi

Yapılan nakit akışı sonrasında kredinin erken ödenebilmesine olanak veren Vakıfbank Rotatif Kredi devlet bankası olarak üçer aylık dönemlerde veriliyor. Burada kullanılan ana para vade içindeki bir zaman diliminde istenilen tarihte ödenebiliyor. Özellikle nakit alım ile ödemeleri arasında belirsiz bir nitelik taşıyan firmaların kısa süre içinde ihtiyaçlarını karşılamak adına tahsis yapılıyor. Bu nedenle de size belirlenmiş limitler dahilinde istediğiniz zaman para çekimi yapabiliyorsunuz. Vakıfbank BCH kredisi başvurusu yapabilmeniz için ise Ticari bir Vakıfbank şubesine adım atmanız gerekiyor.

Garanti BBVA Rotatif Kredi

Yine ticari firmaların kısa süreliğine duyduğu nakit ihtiyacını karşılamak adına istenildiğinde ödeme imkanı veren Garanti BBVA BCH kredisi özellikle KOBİ’lerin ihtiyacına çözüm olabiliyor. Burada firmaların karşılaştığı ödeme zorluklarını kolaya indirgemek ve finanse edebilmek adına başvuru sahiplerine belirlenen limitler dahilinde çekimler söz konusu. Yine firma ileriki dönemde eline geçen para ile ana parayı vadesi içerisinde kapatabiliyor.

Akbank Rotatif (İşlek) Kredisi

Ticari firmaların başvurusu ile banka arasında belirlenen limitler dahilinde istediğiniz zaman para çekip kullanabileceğiniz Akbank BCH kredisi alternatifleriniz arasında bulunuyor. Akbank bu anlamda kolay kullanım imkanı ile kolay geri ödeme, serbest nakit yönetimi ve TL ile diğer döviz kurları üzerinden kullanım imkanları da sağlıyor. Yani kısa zaman içerisinde ihtiyaç duyacağınız maddi konularda finans desteği ve kolay ödeme eşliği ile alınabiliyor.

Rotatif ve Spot Kredi Arasındaki Fark

Spot kredilerde alınan kredi tutarı, faizi ve vadesi sabit olarak bellidir. Fakat BCH kredisinde bu olay biraz değişiklik gösterir. Çünkü banka belirlenen limitlerde kredi tahsisi yaparken burada alınacak kredinin faiz oranı değişkenlik gösterir ve banka bu durumu hakkı saklı kalmak koşuluyla vermektedir. Spot kredi yapılabilecek gerçek kişilerin harcamalarında alınabildiği gibi rotatif kredi ise sadece ticari ihtiyaçlar için kullanılmaktadır.

Yorum yapın

Krediler