Bankalara Beş Yıl Ödenmeyen Kredi ve Kredi Kartı Borçları Ne Olur?

Kredi ve Kredi Kartı Borçları Silinir mi? Bankalardan alınmış olan kredilerin ya da kredi borçları eğer ki ödenmez ise paranın geri ödenmemesine dair oldukça fazla merak edilen konular arasında yer almaktadır. Biz de bu merakı dindirmek adına sizler için bu yazıyı ele aldık. Bankalardan alınmış olan kredilerin geri ödenmemesi halinde ortaya çıkacak olan durum hakkında sizleri bilgi sahibi etme niyeti içerisindeyiz. Beş yıldır ödemesi gerçekleşmeyen kredi kartı borcunun hükmünün ne olacağına dair ele aldığımız bu yazıda merak edilen hususları ele alma niyeti içerisindeyiz. Bu makale sayesinde siz de konu ile ilgili bilgi sahibi olmuş olacaksınız. Bu bakımdan ilk olarak eklemek istediğimiz ise pek çok alternatifin sizleri bekliyor olduğudur. Bu nedenle de karamsarlığa düşmemek en iyisi olacaktır. Sicil affı gibi seçenekler ile birlikte insanların bu durumdan kurtulması adına  pek çok seçeneğin olduğunu da belirtmeden geçmek istemedik. Sizleri konu ile alakalı kapsamlı araştırmamız neticesinde ortaya çıkan bu çalışmayı detaylı bir şekilde incelemeye davet ediyoruz.

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Kaç Yılda Silinir?

Kredi ve Kredi Kartı Borçları Silinir mi? En çok merak edilen sorulardan biri olması nedeni ile biz de sizlere adına bu yazıda ele alma gereksinimi duyduk. Kredi kartınıza ait olan borcun üç ay üst üste olacak şekilde ödenmemesi halinde banka tarafından dosyanız hukuk bürosuna verilmektedir. Bu hukuk bürosunun sizin ile iletişime geçmesi halinde borcun ödenmesine dair sizlere bilgi vermektedir. Makul bir süre zarfında bu ödemenin gerçekleşmemesi halinde icra dairesine işlem yapılması gerekli görülmektedir. Hal böyle olunca da icra takibi başlamış olacaktır. Bu süre zarfında borcun tahsilatının gerçekleşmemesi ile birlikte dosyanın bankaya iadesi gerçekleşmektedir. Bu seferde banka tarafından başka avukat tutulmaktadır. Bahsi geçen bu dosya 5 sene gibi bir süre zarfında avukatlardan geçmektedir. Neticede banka bu işler ile alakalı olan firmalara borcunu satar. Bu süre boyunca bankalar sizin maaşınıza blok koyma gibi pek çok yöntemi denemektedir. Kredi kartı ile alakalı olarak borcun zaman aşım süresi 20 sene olarak düzenlenmiştir. Bir diğer önemli detay ise borcun avukata verilmesi ile Merkez Bankası’nın kara listesine de girmiş olacağınızdır. Böyle bir hal başınıza gelir ise eğer ne kredi kartı alma ne de kredi kullanma hakkınız olmayacaktır. Bunların yanı sıra ortaya çıkan belli aflardan yararlanmanız halinde de bu durumu artıya çevirebilirsiniz.

Kredi Borcu Zaman Aşımı

Daha evvelde ele aldığımız üzere kredi borcunun ödenmemesi halinde buna yönelik olan zaman aşımı 20 sene olarak bilinmektedir. Bir başka ifade ile bu süre zarfında borcun ödenmemesi ile aynı süreçlere başvurulmaktadır. Bunların yanı sıra alacaklı konumda olan banka bu süreyi uzatma gibi bir hukuki yol da tercih edebilir. Özellikle de  haczedilmesi mümkün olan bir mal varlığının olmaması ya da tahsilatı mümkün olan bir mal varlığının olmaması durumlarından birini icra dairesine sizin beyanınız üzerine kanıtlar iseniz bu borçtan kurtulmuş olacaksınız. Bunların yanı sıra ilerleyen zamanlarda herhangi bir bankadan hizmet alma gibi bir hakkınız bulunmamaktadır. Bunlara ilave olarak kredi kartı kullanma durumu da pek olası olmayacaktır. Sebebini ele almak gerekir ise eğer kara listede yer almanızdan kaynaklandığını ifade etmek gereklidir. Bu sürenin uzun ya da kısa olması sizin münasebet içinde olduğunu banka ile alakalı bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle de 5 sene boyunca ödenmemiş olan kredi kartı borcunun silinmesine dair kesin bir söz söylemek mümkün değildir.

Ödenemeyen Diğer Borçların Durumu

Bankalar haricinde olan diğer borçlar (özel, tüzel, kişisel ve devlet) bu durumun dışında bir seyir izlenmektedir. Bu konu hakkında oldukça kapsamlı bilgi veren yazılar olması bir yana sizlere kısa da olsa bilgi vermek istedik. İlk olarak bakmamız gereken detay ise 5 sene sonunda hangi borçların zaman aşımına uğradığıdır. Bunları ele almak gerekli olur ise eğer kiralar, hotel, motel, otel, tatil köyü ve pansiyon,ana para faizleri gibi mekanlardaki konaklama ücretleri, ufak perakende satış ve küçük sanat eseri işlerinden doğacak alacaklar, simsarlık ve komisyon sözleşmesinden doğacaklar alacaklar (acentelik, vekalet, komisyon ücretleri dahil değil), eser sözleşmesi sonucu doğacak alacaklar olarak ifade edilmektedir.

Genel itibari ile sizlere bu konu hakkında böylece bilgi vermiş olduk. Oldukça merak edilen bir konu olması sebebi ile de ele almadan geçmek olmazdı. Kredi ya da kredi kartlarının kullanımında dikkat edilmesi gereken detayları bizlerin ele almasına gerek yoktur diye düşünüyoruz artık. Özellikle de bu yazıda sizlere vermiş olduğumuz bilgiler ile kapsamlı bilgi sahibi olmuşsunuzdur. Sağlıcakla kalın. Görüşmek üzere.

Yorum yapın

Krediler