Trafik Cezası Af Başvurusu, Trafik Ceza İptali Başvurusu Nasıl Yapılır?

Trafikte tedbiri ele alabilmek için uygulanan trafik cezaları ehliyet sahibi olan ve kurallara riayet etmeyen kişilere uygulanıyor. Her yıl Ocak ay’ı itibariyle bu uygulanan cezalara yeni zamlar geliyor olması yüksek tutardaki cezaların ödenemez olmasına neden olabiliyor. Vatandaş kesilmiş olan trafik cezalarının affını talep ederken kesilen bu cezaların iptal edilmesini de istiyor. Trafik cezası gibi kesilmiş bir çok cezaya zaman zaman aflar söz konusu. Güncel olarak trafik cezası af başvurusu bulunmazken kişiler kesilmiş cezaların iptali için başvuru yapabiliyor. Yasal olarak atılması gereken hususlar yazımız içerisinde bulunuyor.

Kesilen cezaların artması, üst üste yenilen cezalar ve bu cezaların faizleri derken biriken trafik cezaları ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bu durumda ödemesini yapamayan vatandaşın zaman zaman dile getirdiği husus bu cezaların affa uğraması. Geçmiş dönemlerde trafik cezası affı hususları olmuş. Önümüzdeki dönemlerde de olur mu bilinmez fakat kişilerin kesilen bu cezalara itirazı ve iptal edilmesi yolu bulunuyor.

Trafik Cezası Affı İçin Başvuru Nereye Yapılır?

Güncel af başvuruları söz konusu değil. Fakat bu tür işlem olduğunda mevcut cezaların affa uğrayabilmesi için başvuru yapılması gerekir. Başvuru yapmadığınız cezaların iptali kendi kendine mümkün olmaz. Kesilmiş cezaların son tahsil mercii vergi daireleri. Burada bulunan ceza miktarlarının affa uğraması için de vergi dairelerine başvuru yapılması gerekir. Başvuru için şartlar taşındığı zaman yani yasal düzenleme ile affa uğradığı zaman ikametinizin ve plakanızın bağlı bulunduğu vergi dairesine yazılı olarak başvuru yapılması gerekir. Trafik cezası affı söz konusu olduğunda genel olarak limitler de söz konusu. Çünkü son af tasarısında Bin lira ve altında bulunan trafik cezalarının affı söz konusu edildi. Daha yüksek tutarlardaki cezaların affı mümkün olmadı. Kesilen cezalarda taksitlendirme söz konusu oldu ki talep halinde ödemeler 18 ay vadeye kadar çıkarılmıştı.

Trafik ve Vergilerinizi Taksitlendirebilirsiniz

Biriken trafik cezalarının affından ziyade yüksek tutarlar içeriyor olması nedeniyle ödenemez duruma gelebiliyor. Bu durumda yine vergi dairenize başvurarak mevcut borçlarınızın taksitler halinde ödenmesi içini talepte bulunabiliyorsunuz. Vergi daireleri cezalar ve vergi borçlarının hepsinde talep olması halinde taksitlendirme imkanları sağlayabiliyor. Şartlar uygun olduğunda mevcut taksitlendirme ile ödemeleriniz kredi kartınız ile de yapılabiliyor.

Trafik Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır?

Kişilerin sahibi olduğu plakaların üzerine yazılmış trafik cezaları sahiplerine 10 gün içerisinde tebliğ ediliyor. Bu tebliğ için ikamet adresine gönderilse de evde kimse bulunmadığında tebligat muhtarlıklara yapılıyor. Bu durumda siz almışsınız gibi bir muamele görüyor ki tebliğ sonrası süre başlamış oluyor. Yani ben almadım muhtar almış demeniz sizi kurtarmıyor. Siz almışsınız gibi işlem görüyor. Size tebliğ edilen trafik cezasının iptali başvurusu için Sulh Ceza Mahkemesine yazılı başvuru yapmanız gerekir. Burada yazılıdan kastımız dilekçe ile trafik cezasının tutanağı, ruhsat fotokopisi ve ehliyet fotokopiniz ile başvuru söz konusu. Kesilmiş olan idari yaptırım kararlarının iptal adresi mahkemelerdir. Trafik cezası da bir idari yaptırım kararıdır Bunun dışında kesilmiş olan trafik cezalarını iptal edebilecek bir kurum bulunmuyor.

Yorum yapın

Krediler