Kredili Mevduat Hesabına (KMH) İcra Gelir mi?

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) öncelikle maaş müşterilerine banka tarafından sağlanan küçük limitlerdeki hazır krediler olduğunu belirtmiştik. KMH limitleri banka tarafından belirleniyor olsa da hesap sahibinin başvurusu ile yükseltilebilen bir hesap türü. Otomatik ödeme talimatı veren kişilerin de en çok sevdikleri hesap türü olan KMH limiti 250 lira düşük seviyelerde olurken bazıları için de 10 bin lirayı kadar bulabiliyor. Maaşın yatırılması ile KMH hesabına para girişi olurken, maaş müşterisi olmayan kişilerin hesabını bir müddet para girişi olmazsa bu aşamadan itibaren sıkıntılı olabilir. KMH hesabına para girişi olmayan kişilerin merakları arasında bulunan Kredili Mevduat Hesabına İcra Gelir mi? sorusu olanlara yazımızın devamında ayrıntaları değerlendirelim.

TÜYO: İcra takibi yapılırken normalden daha fazla müsahama olacağını söyleyen kişiler mevcut ancak bunların hiçbiri emredici kanun hükmü olmadığı gibi kesinlik taşımamaktadır. Yine de size tavsiyem bu hesapta çok uzun süreler (3 aydan daha uzun süre) ekside kalmamaya gayret edin. Bu hem skorunuzun sağlığı açısından hem de hukuksal masraflara katlanmamanız adına en doğrusu olacaktır.

Kredili Mevduat Hesabıma Para Yatırmadım, İcra Gelir mi?

Kişilere tanımlanan ek hesap türü olan KMH son ödeme tarihi genel olarak kişiye yatırılan maaş tarihine göre ayarlanmaktadır. Mesela ay’ın başında maaş alanlar için 5’ine kadar, ay’ın 15 inde maaş alanlar için ise 17-20 aralığında bir ödeme tarihi belirlenmektedir. Bu tarihler aralığında hesabınıza giren maaş ile birlikte KMH hesabınız sıfırlanır yani ödenmiş olur ve isterseniz yine ek hesabınızdan harcama yaparak bir sonraki ay’ın maaşınızdan harcamaya başlayabilirsiniz.

Ek hesabınıza para girişi olmaz ise son ödeme tarihinden itibaren ek hesap kullanımınız kapatılır ve harcama yapamazken para çekimi de yapamazsınız. Bu durumdan itibaren banka sizinle iletişime geçerek KMH hesabınıza para yatırmanız gerektiği bildirilir ve sizde paranızı yatırırsanız ek hesabınız tekrar kullanıma açılır.

Ek Hesapların İsmi Her Bankada Farklı

KMH hesabı bankalar arasında farklı isimler altında müşterilerine sunulmaktadır. Mesela Yapı Kredi Bankası Esnek Hesap ile, Denizbank Kurtaran Hesap ile, Garanti Bankası Avans Hesap, Akbank artı para gibi isimler altında müşterilerine sundukları bankacılık hizmeti aslında başlı başına Kredili Mevduat Hesabı (KMH)’dır. Bu hesaplara olan borçlar nedeniyle kişilere de icra gelebilmektedir. Ödenmediği takdirde gelişen bu olay herkesin beklediği aşamalardan bir tanesi.

KMH Hesabına Ne Zaman İcra Gelir?

Kredili Mevduat Hesabına İcra gelmesi hususu Bireysel İhtiyaç Kredisinde İcra Süresi yazımızda belirttiğimiz hususlardan hiç bir farkı bulunmamaktadır. Burada belirtilen süreler içerisinde ödenmemesi halinde gerekli yasal işlem başlatılır ve bir sonraki adımlar atılmaya başlanılır.

KMH hesabının mantığı belirlenen limitlerin harcama yapılması halinde bir sonraki maaş gününe kadar müsaade edilmesidir. Bu müsaade sonunda hesabınıza giren para ile sıfırlanır ve tekrar başa döner. Fakat para girişi olmadığı sürece gerekli miadın dolması ile icra işlemleri başlatılacaktır.

Yorum yapın

Krediler