Kredi Sigortası Kredimi Öder mi?

İhtiyaca binaen alınan ihtiyaç kredileri, taşıt kredileri ya da konut kredilerinin mevcut geri ödeme  taksitleri devam ederken kişinin hayatını yitirmesi ya da poliçesindeki hususlara dayanarak maluliyetlik kazanması sonrası alınmış olan kredi borcunu teminat altına alan Kredi Ödeme Güvencesi Sigortası bütün bankaların sunduğu hizmetler arasında yer alıyor. Sunulan kredi ödeme güvencesi poliçesini düzenleten kişiler aynı zamanda işsiz kalmaları durumunu da bu poliçenen haklarından kredi taksitlerinin sigorta şirketince ödenmesi şeklinde yararlanmaktadır.

TÜYO: Arkadaşlar bu sigortalara güvenip de ödemezlik yapmayın. Adamın bir tarafından şırınga ile kan alırlar. İmzaladığınız sözleşmelerde muhtemelen ödenmediği takdirde faiz oranının %30 artacağına ve kalan tüm borcun vadesi gelmese bile isteneceğine ilişkin hükümler vardır. Bu %30 az bir oran değildir. Ayrıca işin için avukatlık ücreti, icra faizi, masrafı da girince o borç bir anda 3 katına çıkacaktır. Sonra da sigorta sizin bu acizliğinizin faturasını ödese bile hemen rücu davası açacaktır. YANİ SİZDEN ÇATIR ÇATIR TAHSİL EDECEKTİR.

İşsiz Kalırsam Sorunu Tarih Oluyor…

Poliçe Sigortasında belirtilen şartlara göre kişinin hayatını kaybetmesinin ardından kalan borçların tamamı sigorta tarafından karşılanmaktadır. Aslında alınan kredi ile yapılan hayat sigortası bu işlemin bedelini karşılamaktadır. Fakat kişinin kredi kullanmadan önce hastalığı bulunuyorsa bu gibi durumda ya da muhtemel bu sigorta çeşidinin poliçelendirilmemesi durumunda kalan banka borçları mirasçılara kalacaktır.

Fakat kişi bunun dışında krediyi almış oldu bankanın ortağı olan sigorta şirketince kredi ödeme güvence sigortası yaptırması halinde kalan bütün borçlar şirket tarafından karşılanıyor. Poliçe kapsamında o güne kadar ödenmiş tutarlarda kişinin mirasçıların ödeniyor.

Hangi Hallerde Kredi Ödeme Güvencesi Sigortası Ödeme Yapar?

Teminat altına alınan kredinin poliçelendirilen sigorta ile karşılanması için yine bankanın vermiş olduğu şartlar ehemniyet taşıyor. Kişinin ölmesi halinde, tam yada kısmi maluliyetlik oluşması, kişinin isteği dışında işsiz kalması, kişinin geçici olarak iş göremez haline gelmesi nedeniyle hastane ve tedavi masraflarının karşılanması gibi hususları karşılıyor. Sigorta şirketi ve yapılan poliçeye göre sigorta süresi boyunca hasar başına ve aylık olarak tazminat ta alınabiliyor.

Kredi Ödeme Güvencesi Almalı mıyım?

Düşünüldüğünde çok mantıklı bir işlem olan güvence sigortası küçük bedeller karşılığı alınabiliyorken krediyi alan kişiler bu bedellerden kaçınmaktadır. Güncel olarak bu bedelin şahsınızca ödenmesi mümkün iken zor gelebilir. Fakat sizler hayatınızı kaybettiğiniz anda geride kalan akrabalarınızın ekonomik olarak geride kalan borçların ödenmesinde zorlanmamaları için bu sigortayı yaptırmalısınız. Aynı zamanda ödediğiniz tutarlarda mirasçılarınıza ödeniyor ki bu da ayrı bir artı oluşturuyor.

Aynı zamanda işsiz kalan kişiler bu borçlarını ödeyebilecek bir gelirini kaybettikleri için onları daha zor günler bekliyor olacak. Bu nedenle geride kalan taksitlerin bir sigorta şirketince ödenmesi sizi uzun bir ekonomik bunalımdan kurtarmış olacaktır. Yine  bununla birlikte tazminat alıyor olmanız yada hastane masraflarınızın başkaları tarafından karşılanması sizin için kredi ödeme güvencesi almanız için önemli sebepler arasında bulunuyor.

Kredi Ödeme Güvencesi Sigortası Ne Kadar?

Almış olduğunuz kredinin vadesi boyunca teminat altın alınan kredilerinizin karşılığı yaptıracağınız teminatlar ise farklılık gösteriyor. Yaşam kaybı ve tam maluliyet teminatı, işsizlik teminatı, Geçici iş görememezlik teminatı, Hastane tedavi teminatı olarak başlıca dört kalemde sıralandırabiliriz. Alınan kredilerin vadesi uzun yıllar alıyor olsa da, oluşturulan sigorta poliçesinin bedeli yıllık olarak yatırılıyor.

Kredi kullanılan yasal yaş olan 18-65 yaş aralığındaki herkesin bu sigortacılık ürününden faydalanabiliyor. Bu ürünün bedeli ise hayat sigortasında olduğu gibi kişinin almış olduğu kredi tutarı, teminatı, yaşı, kalan vadesi ile aylık faiz oranları üzerinden hesaplanıyor.  Ödemelerinizi de kredi kartından, nakit ya da taksitli olarak yapma kolaylığınız bulunuyor.

Almış olduğunuz kredi borçları ya da kredi kartınızın yekünü durur iken işsiz kalma korkusu yaşayanlardansanız Kredi Ödeme Güvencesi tam size göre bir hizmet olabilir. Yani işinizi kaybetseniz bile bu borçlarınızın sigorta tarafından karşılanması sonucu  bankacılık ürünleri kullanırken işsiz kalma korkusu da bir anlamda tarih olacak gibi görünüyor.

Garanti Bankası Kredi Ödeme Güvencesi

8 yıl sürelere kadar yapılan sigorta poliçesinde almış olduğunuz kredi tutarlarınızı güvence altına alarak rahat bir yaşam geçirebilirsiniz. Garantili Kredi Ödeme güvencesi ile yaptığınız poliçe bedeli 6 taksit karşılığı ödenebiliyor. Garanti Kredi Ödeme sigortası ile ilgili bilgi olmak için 444 0 333 numaralı Alo Garanti’den ya da banka şubelerinden ayrıntılı bilgi alabiliyorsunuz.

Yapı Kredi Bankası Kredi Ödeme Güvencesi

Muhtemel yaşanılacak olaylara istinaden alınan kredi orçlarınızın ödenmesi için yapmış olduğunuz Yapı Kredi, Kredi Ödeme Güvencesi önemli adımlardan. Alacağınız krediyi Yapı Krediden alma düşüncesi bulunuyorsa bu hizmeti almayı da düşünmelisiniz. Özellikle özel işlerde meşgul olan kişilerin muhtemel işsizlik yaşaması nedeniyle oluşabilecek gelir kaybı ile kredi borçlarınızı ödeme imkanına sahip olabilirsiniz.

Akbank İşsizlik Sigortası

Akbank’a sahip kredi kartları ile krediler için işsizlik sigortasını yaptırabiliyorsunuz. Aynı iş yerinde üç ay gibi süre ile çalışıyor olmak kaydıyla kredi kartı işsizlik sigortası poliçesini alabiliyorsunuz. Bu işlem için ise % 1,5 bedel ödüyorsunuz. Yani her 1000 lira borç için 15 Lira ödemeniz gerekiyor.

Ziraat Bankası Kredi Koruma Sigortası

Kredinizi Ziraat Bankası şubelerinden almanız halinde yaptıracağınız Kredi Koruma Sigortası hiçte hesabınızda olmayan nedenler ile ödemelerinizi yapamaz haline gelmenizi halinde size yardımcı oluyor. Geçici iş görememezlik halinde Ziraat Kredi Koruma Sigortası 12 ay vadelere kadar borçlarınızı ödeyebiliyor.

İş Bankası Kredi  Destek Sigortası

Kendi çatısı altında faaliyet gösteren Anadolu Hayat Emeklilik ile birlikte alınan krediler için hizmet veren İşbankası Kredi Destek Sigortası her türlü ödeyememezlik durumunda sizleri teminat altına alıyor. Serbest meslek erbabının da yararlanabildiği bu sigorta ürünü işini kaybedenler için de önemli bir husus.

İşsizlik Sigortası Kredi Kartı Borcunu Ödemeyebilir…

Bir dönem bankacılık yaparken işsiz kalan bir kişinin medyaya verdiği demeçleri duyanlarınız olmuştur. Bu bankacının söyledikleri ile kişilerin haberi olmadan özellikle kredi kartı borçları için gizli olarak işsizlik sigortası ücreti kesildiği beyanları bulunuyordu. Bu taraflarını tartışmak yanlış olur fakat özellikle kredi kartları için tüketicilerin işsizlik sigortası yaptırdığı, buna rağmen sigorta şirketlerinin kredi borçlarını ödemediği yönünde piyasada çok sayıda şikayetin olduğu da bir gerçek . Bu nedenle yaptıracağınız sigorta poliçenizin sağlam temeller üzerine yapılması önemli hususlardan.

Kredi Borcunu Öderken İşsiz Kaldım, Ne Yapmalıyım?

Mevcut kredi ya da kredi kartı borçlarınız bulunurken işsiz kalmışsanız ve kredi güvence sigortanız bulunmuyorsa yapabileceğiniz en önemli husus banka şubenizle görüşme olacaktır. Finans kuruluşlarının mevcut kredi borçlarınızı durdurma gibi bir hizmeti yok. Kredinizi dondurma işlemi de yapmıyorlar. Fakat siz görüşerek yeni bir yapılandırma yaptırabilirsiniz. Kesin çözüm olmasa bile mevcut taksitlerinizi yapılandırma ile düşürmeniz mümkün. Sigortalı olarak çalışıyorsanız işsiz kalmanız halinde işsizlik maaşı da almaya devam edeceğinizden bu kredi borcunuzu da ifa etmiş olursunuz.

Bütün bunlara rağmen borcunuzun taksitlerini ödeyemiyorsanız 90 günlük süre sonrasında mevcut borçlarınız yasal takibin başlatılabilmesi için bankanın kanunu vekiline gönderilir. Bunun için yasal takibi olana kredi başlıklı makalemizi de okuyabilirsiniz.

Yorum yapın

Krediler