Kredi Kartı Harcama İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır? Örnek Dilekçe

Kredi Kartı Harcama İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır?  İnsanların öncelikli ödeme aracı haline gelen kredi kartları ile neredeyse bir sakız parasını dahi öder haline geldik. Bu kadar düşük tutarlardaki ödemeler beraberinden uzun listeler halinde ekstreler ile harcama kalemlerini oluşturuyor.

TÜYO: Harcama itirazlarında almadığınız hizmetin ne olduğunu net olarak ifade edemez iseniz itirazınızın kabul olma olasılığı ciddi manada düşüyor. Yine tam olarak hangi tarihte ne kadarlık harcama yaptığınızı da düzgünce yazmalısınız. Ayrıca bu itiraz sebebiniz “hizmetin alınmaması” değil de “layıkıyla alınmaması” ise bu takdirde daha detaylı izah etmelisiniz. Bu noktada haksız harcama itirazlarının kredi notunuz bankalar nezdindeki kara listelere girmeniz açısından risk teşkil edeceğini belirtmek gerek.

EKLEME: Harcama itirazının kötüye kullanılması ileride başınızı çok ağrıtabilir. Dolandırıcılık cea davaları ya da sebepsiz zenginleşme hukuk davaları ile cebelleşmek zorunda kalabilirsiniz. O sebeple bu hakkı kötüye kullanmamaya gayret edin. Maalesef türk insanı içerisinde bazı “çakal ruhlu” boş insanlar var. Bunlardan uzak tutsun Allah.

Fakat bir çok insan yapmış olduğu kredi kartı harcamalarını dikkat etmezken, aynı zamanda uzun uzadıya gelen ekstreleri incelemekten imtina eder haline geldi. Fakat  bu işin uzmanlarının uyardığı hususlardan birisi de gelen ekstrelerin ve harcamaların incelenmesi, harcama sonrası verilen fişlerin biriktirilerek karşılaştırılması hususunda. Yine de bütün uyarıları dinlemeyen tüketiciler aynı zamanda maddi anlamda haberli habersiz kayıp yaşayarak mağdur durumuna geliyor. Sizin yapmış olduğunuz harcama dışında yapılan bir kesinti bulunması halinde yapmanız gereken kredi kartı harcama itiraz dilekçesi yazarak kartınızın bulunduğu bankaya teslim etmeniz. Peki yapacağınız itiraz için Kredi Kartı Harcama İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır? bunlara bir bakalım.

Kredi Kartınızdan Yaptığınız Harcamaları Kontrol Edin

Kart kullanıcıların talimatına göre gönderilen kart ekstreleri farklı yollardan da olsa sahibine ulaştırılıyor. Son dönemde en çok tercih edilen işlem ise e-mail yolu ile gönderilen ekstreler. Bu ekstreler sizlere düzenli olarak kanunen gönderilmek zorunda ve sizlerinde bu gönderilen ekstreleri incelemeniz kendi yararınıza olumlu bir adım. Alışkanlık haline gelmesinden sonra bütün harcamaların kartlar üzerinden gerçekleştiriliyor olması sonrasında yüklü miktarlarda kart borçları sizlere yansıtılıyor.

Gelen harcama listesini alan bir çok kişi kesinti yapılan ticari firmaların isimlerini ilk kez duyuyordur ve bu harcamaları ben mi yaptım diye bir soru bile kafasında oluşuyordur. Çünkü anlık olarak yapılan şaşkınlıkla karşılarız. Yinede bu alışverişi kendimizin yaptığı pek muhtemel. Peki bu harcamaları bizler yapmadıysak ne yapmalıyız? Hangi adımları atmalıyız ki, mağdur olmayalım.

Bankaların Ortakları Sizin Bilginiz Dışında Harcama Kesintisi Yapabilir

Kredi kartından fiziki ödemeden daha çok internet usulü kesintiler ile sizin rızanız dışında kesinti yapılması mümkün. Normalde yapılan harcamalara istinaden sizin telefonunuza şifre gelmesi ve bu şifreler eşliğinde ödeme yapılması gerekir. Fakat bankanın ticari ortakları ile yaptıkları anlaşmalar eşliğinde bazı ödemeler için bu işleme gerek kalmıyor. Yani sizin bilginiz dışında haberiniz olmadan kesintiler yapılıyor ki siz bunu sadece ekstre geldiğinde fark edebiliyorsunuz.

Bizzat başına gelen birisi olarak kartımdan ünlü bir bilgisayar firması ve sosyal medya sitesi küçük parçalar halinde üst üste kesinti yaptı. Kartta olan limitin tükenmesi sonrasında bankadan gelen bir telefon ile kredi kartı limitinin artırılması teklifi ile ben bu olayın farkına vardım. Ardından limit kalmadığına dair ödeme yapılmayacağına gelen SMS ler sonrası banka müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartımı kullanıma kapattım, hesaplarımı kapattırdım, internet bankacılığını vesaire tüm işlemlerimi kapattırmak zorunda kalmıştım. Bu durum sizlerinde başına gelebilir. Bu işlemler sonrası hesap kesimi tarihini beklemeniz ve kesildikten sonra aşağıdaki dilekçe örneğini tanzim ederek ilgili bankaya başvurabilirsiniz.

Kredi Kartı Harcama İtirazı Nasıl İşliyor?

Kredi kartı harcama ekstrenizi tanzim etmenizden sonra ilgili bankaya vermelisiniz. Burada dilekçenizi verirken verdiğinize dair bir dayanağınız olmalı ki, ilerleyen dönemlerde başvurunuzu sorgulayabilesiniz. Banka sizden alan dilekçeyi almasından sonra inceleme yapması ve araştırması sonucundan da size bilgi vermesi gerekir. Fakat bu işlemin sonucu öyle ki, 15 gün de sürebiliyorken  altı aya kadar da uzayabiliyor. Belli limitlere kadar yapılan harcamalardan bankalar sorumlu olurken bu limitlere kadar sizin bilginiz dışında yapılan harcamalar bankanın güvencesinde diyebiliriz. Fakat bu harcamaların sizin bilginiz dışında yapıldığının kanıtlanması gerekir ki, nasıl bir harcama yapıldığı çok önemli.

Örnek Dilekçe

………. BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Konu :Bilgim Dışında Yapılan Harcamaya İtiraz                                                                  Tarih:

                Bankanız nezdinde sahiplendirilerek kullanıma açılan **** **** **** 1234 numaralı kredi kartımdan bilgim ve rızam dışında harcama yapılmıştır. Harcama yapılan döneme ait ekstre başvurum ekinde olup, yapılan usulsüz harcamalara ait liste aşağıya çıkarılmıştır. Rızam dışında kartımdan yapılan ödeme tutarlarının uluslararası chargeback kurallarına istinaden hesabıma iade edilmesini ve tarafıma bilgi verilmesini istiyorum.

İtiraz Edilen İşlemler

S.NO TARİH TUTAR KESİNTİ YAPAN FİRMA

 

Yorum yapın

Krediler