Kentsel Dönüşüm Kredisi Faizleri ve Alma Şartları

Kentsel dönüşüm kredisi afet riski olan konutların dönüştürülmesi için kanun kapsamında bankaların verdiği kredilerdir. Risk taşıyan binalar ve bu binalarda ikamet eden kişiler büyük risk altındadır. Bu krediden yararlanmak isteyenler afet riski olan konutlarını raporlamaları gerekmektedir.

TÜYO: Arkadaşlar şu sıralar resmen geleceğin işi restorasyon ve yenileme gibi gözüküyor. Çünkü Türkiye’mizin herşeyden evvel imar yenilenmesine ve ahlaki onarıma ihtiyacı var. Sayın cumhurbaşkanımızın mücadelesi sayesinde ahlaki yönden yenilenme artıyor. Siz değerli müteahhitler ise imar kalkınmasını gerçekleştireceksiniz. Bu sebepten ötürü yasalar arkanızda olacak. Yasal destek sayesinde de kredi imkanları yüksek olacaktır. Yeterli imzayı toplamanıza müteakip kredi alabilmeniz için bankalar regülasyonları normalde olduğundan daha da esnetmeye yanaşacaklardır.

Bu raporla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gitmelilerdir. Kredi kullanacaklar bankaların faiz alması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destek olmaktadır. Kanun kapsamında bu afet riski olan evler tahliye edilmiş olmalıdır. Ve bu yapılarda en az 1 yıl oturulmuş olunması gerekmektedir. Bu kredinin faiz destekli tutarı 125 bin TL’dir. Ev sahibinin birden fazla bağımsız bölmesi varsa en fazla 125 bin TL kredi tutarınca en fazla 625 bin TL’den faydalanabilmektedir. Kentsel dönüşüm kredisi alan kişiler kira yardımı alamazlar. İnşaat bitim süresince tüm kira hakları ev sahibinin sorumluluğu altındadır.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Alma Şartları

Kentsel dönüşümden yaralanmak için kesinlikle bina hasar tespiti yapılması gerekmektedir. Hasarın büyüklüğü tespit edildikten sonra kredi kullanmak isteyenler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapmaları gerekmektedir. Bakanlıkça onaylanan kredi, bakanlık ve kredi alan kişiler ile borçlanma sözleşmesi imzalanır. Düzenlenen sözleşme üzerinden ipotek ve tescil işlemleri yapılır. Kredi veren bankalardan istenilen banka ya da size uygun olan banka ile anlaşma sağlanır. Faiz desteği ile ödemeler o bankaya yapılır faizini devlet öder kalan kısmı ev sahibi öder. Böylelikle hasarlı binadan kurtulup kentsel dönüşüm projesi ile yeni ve riski daha az eve sahip olunur.

Kentsel Dönüşümün Avantajları

Kentsel dönüşüm evleri risk altında olan ve çok eski binaların dönüşüm kapsamında yenilenmesi ile oluştuğundan bu durum avantajdır. Bu durumdaki evler de yaşayan kişiler yeni ve daha az riskli evlerde yaşayacaklardır. Bir başka avantaj ise devlet destekli olmasıdır. Devlet destekli bu proje sayesinde faiz oranlarını devletin karşılaması ile birlikte çok rahatlıkla ev sahibi olunabilmektedir.

Ne Kadar Faiz Ödenir?

Konut kredisi için yıllık %4 ve en az 120 vadede, iş yeri için ise yıllık %3 ve en az 84 ay vadede faiz desteği sağlanmaktadır.

Yorum yapın

Krediler