Faktoring Nedir?

Faktoring Nedir? Faktoring, yavaş ödeme yapan müşteriler nedeniyle nakit akışı sorunu olan şirketlere yardımcı olan bir finansman şeklidir.

İşletmenizin işletme sermayesini artıran faturalarınızı finanse etmenize olanak tanır. Bu makalede faktoring nedir?sorusuna cevap arayacağımız bazı bilgiler olacaktır.

Çözüm: Faktör faturaları

Fatura ödemesi 30, 50 veya 60 gün süren müşterileriniz var mı? Günümüz ortamında, çoğu ticari satış ödeme koşullarını içermektedir. Şartlar, müşterilerinize fatura ödemek için iki aya kadar sürebilmektedir. Şartlar sunmak nakit akışı sorunları yaratabilmekte, çünkü birçok küçük ve orta ölçekli şirket bir ödeme için bu kadar bekleyememektedir. Mevcut maaşlar için personel maaşları ve satıcılar gibi ödeme yapmak için paraya ihtiyaçları vardır. Yavaş ödeme yapan ticari müşterilerden faturalarınızda avans vermenizi sağlar. Önemli masrafları ödemek için kullanabileceğiniz hemen bir işletme sermayesi elde edersiniz.

Fatura faktoringi nasıl çalışır?

Faktoring şirketlerinin çoğu işlemlerini bir varlık satışı olarak yapılandırmaktadır. Temel olarak, anında bir ödeme karşılığında, finansal haklarınızı faturalarınıza satmaktadır. Faktörler faturalarınızı iki taksitte avans ve indirim olarak alırlar. Avans faturanın %80’ini kapsar ve derhal banka hesabınıza yatırılmaktadır. Gelişimin sektöre ve şirkete göre değiştiğini unutmayın. Müşteriniz ödediğinde, faktör kalan taksit oranını %20 daha az karşılayacak şekilde ikinci taksitte indirim yapar. Bu ödeme, belirli bir fatura için işlemi belirler. Çoğu işlem şu adımları izler:

  • Şirketiniz malları / hizmetleri müşterinize teslim eder.
  • Finansman için bir fatura gönderirsiniz.
  • Faktoring şirketi faturanın% 80’ini ilerletir.
  • Müşteriniz 30 ila 90 gün sonra ödeme yapar.

Faktoring şirketi %20’lik bir indirim yapar, bu da finansman ücretini düşürür. Bu temel işlemler faktoring nedir? sorusuna temel oluşturacak bilgiler olacaktır.

Tipik faktoring oranları

Faktoring faturalarının maliyeti, müşterilerinizin kredibilitesine, sahip olduğunuz fatura sayısına, faturaların boyutuna ve faktoring hacmine göre değişmektedir. Tipik oranlar 30 günde bir %1.15 ila %4.5 arasındadır. Bununla birlikte, oranlar işlemin gerektirdiği şekilde daha kısa veya daha uzun artışlara bölünebilmektedir. Ayrıca, oranlar endüstriye ve diğer kriterlere göre değişmektedir. Faktoring maliyetleri hakkında çoğu müşteri mümkün olan en düşük oranı almaya odaklanmaktadır. Bununla birlikte, faktoring oranı ve avans kombinasyonu, faktoringin gerçek maliyetini belirlemektedir. İlerleme oranı, sektörünüze ve algılanan riskinize göre değişir. Faktoring, krediler veya kredi limitleri gibi çoğu finansman türünden daha kolay nitelik şartlarına sahiptir.

Yorum yapın

Krediler