2021’de Konut Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?

Konut Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi? Konut sektöründeki büyümenin önündeki en büyük engel yüksek konut kredisi faiz oranları olarak gösterilmektedir. Konut stoku her geçen gün artarken yüksek konut fiyatları nedeni ile kredi kullanmaktan çekinen kişiler alım için beklemeye geçerken bankalar sektörden yapılan tüm baskılara rağmen konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye yanaşmamaktadır. Peki, 2021 de konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

NET OLACAĞIM: Şu ortamda faizi çok yükseltmeye kimsenin bir tarafı yemez. Çünkü esnaf iyice kırılır. Böylesi bir şey siyasileri kötü etkileyeceği için buna cüret edeceklerini sanmıyorum. Ancak memleketimizde ne olacağı pek kestirilemediği için garanti veremiyorum elbette. Lakin şunu bilmelisiniz ki enflasyon canavarına yenik düşmemek için faizleri düşürebilecekleri de pek ihtimal dahilinde görülmüyor. Yine de eğer ciddi bir yatırım kararı alacaksanız profesyonel bir destek almanızı öneririm.

Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Zaman Düşer?

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank dışında kalan tüm bankalar özel banka statüsünde hizmet vermekte olup bu bankaların ortak amacı mümkün olan en kısa zamanda en yüksek kazancı sağlamaktır. Ülkemizde hizmet veren bankalar her yıl korkunç kar oranları açıklamakta, bu yüksek kazançlarının en büyük bölümünü kredi faizlerinden elde etmektedir.

Yani bankaların en büyük gelir kalemleri kullandırdıkları kredi faizleridir. Bu nedenle bankalar gerekli koşullar oluşmadan kendiliğinden kredi faiz oranlarında indirime gitmeye kesinlikle yanaşmayacaktır. Enflasyonun kısa vadede radikal rakamlara düşürülmemesi, mevduat faiz oranlarının yükselmesi ve Merkez Bankası müdahalesi olmaması durumunda ne yazık ki konut kredisi faiz oranları düşmeyecek gibi görünüyor.

Fakat uzun vadeli konut kredisi imkanı ile ilgili bilgilere BURADAN öğrenebileceğiniz gibi .Ödeyebileceğiniz bir taksit miktarını ve hayalinizdeki evi yakaladığınızda bu evi almanızı öneriyoruz. Çünkü faizler düştüğünde ev fiyatları artacaktır.

Konut Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?

Oldukça yüksek olan konut kredisi faiz oranları nedeni ile konut alımı için beklemede olan kişiler bu süreci nasıl yönetecekleri konusunda büyük bir ikilime düşmektedir. Yüksek olan konut kredisi faiz oranlarına rağmen konut fiyatlarının düşmesi alımı hala cazip haline getirmekle beraber konut kredisi faiz oranlarının en azından yüzde 1 seviyesinin altına çekilmesi konut satışlarının patlaması anlamına geliyor. Ancak bankalar yüksek mevduat faiz oranları ve enflasyon rakamları nedeni ile konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmeyi kesin olarak reddederken en azından ikinci çeyreğin sonuna kadar ekonomide çok ekstra şeyler yaşanmazsa konut kredisi faiz oranı indirimi beklenmiyor.

Konut Kredisi Faiz Oranları Son 20 Ayın Zirvesine Tırmandı

Emlak alımında Konut kredisi faiz oranlarının bazı bankalarda yüzde 1,25 seviyesinin üstüne çıkması ile beraber son 20 aylık sürenin zirvesini gören konut kredisi faiz oranları bir türlü kontrol altına alınamıyor. Özellikle de markalı konut projeleri yaşanan bu süreçte satışlarının olumsuz etkilenmesi adına ya bankalarla anlaşmaya giderek daha düşük konut kredisi faiz oranları seçeneği sunmakta ya da büyük şirketler kendi finansman sistemlerini devreye koyarak “faizsiz konut kredisi” desteği vermekte yani taksitle konut satışı yapmaktadır. Ancak bu tip projelerde genelde 60 ay vadeli konut satışı yapılmakta olup son derece yüksek fiyatlara satılan konutlar kısa vadede aylık taksit tutarlarının bütçeleri oldukça zorlamasına neden olmaktadır. Burada yaşanan sorunun çözümü için ise mutlak suretle bankaların konut kredisi faiz oranları için indirime gitmeleri sağlanmalıdır.

Bu Faiz Oranları İle Konut Kredisi Kullanılır Mı?

Aslında sorunun yanıtı bazı noktalara göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin kirada oturan bir kişi oturmak için ev alıyorsa ucuz konut fiyatları nedeni ile ev alması yönünde uyarılırken yatırımlık konut alan kişilerin ise yüksek konut kredisi faiz oranları nedeni ile beklemesi önerilmektedir. Burada önemli olan kişinin ucuz ev bulması, aradığı evi satın alacak olması ve konut kredisi aylık taksit tutarını ödeyecek aylık bütçeye sahip olmasıdır. Yani aradığınız evi ucuz fiyatla satın alacaksanız ve kiradan çıkarak satın alacağınız evde oturacaksanız yüksek konut kredisi faiz oranlarına rağmen yine de kredi kullanarak evi satın almanız önerilmektedir. Bunun nedeni de aylık kira bedelinin konut kredisi faiz oranının büyük bir bölümünü kendi başına karşılamasıdır.

“2021’de Konut Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Krediler